8 Természetes kiegészítők a gyulladás elleni küzdelemhez

8 Természetes kiegészítők a gyulladás elleni küzdelemhez

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A gyulladás a test válasza az irritációra, a fertőzésre és a sérülésekre. A rövid távú gyulladás védi a testet, míg a krónikus gyulladás hosszú távú fájdalomhoz és károsodáshoz vezethet, például az ízületi gyulladásban.

Gyulladáscsökkentő gyógyszerek segítenek a fájdalom és a krónikus gyulladás elleni küzdelemben.

Ezek a gyógyszerek azonban nem mindenki számára biztonságosak, és a kiterjesztett felhasználás komplikációkhoz és mellékhatásokhoz vezethet.

Egyes természetes kiegészítők segíthetnek a gyulladás elleni küzdelemben, bár nem minden kiegészítő működik minden típusú gyulladás esetén.

Ebben a cikkben leírjuk a leghatékonyabb gyulladáscsökkentő kiegészítőket, amelyeket az emberek kipróbálhatnak, a gyulladásuk okától függően.

1. Omega-3 zsírsavak

omega-3 zsírsavak, amelyek a zsíros halakban, például a COD-ban gazdagok, a leghatékonyabb gyulladáscsökkentő kiegészítők.

Ezek a kiegészítők segíthetnek a gyulladás különféle típusainak leküzdésében, ideértve az érrendszeri gyulladást is. Az érrendszeri gyulladás a szívbetegség és a szívroham jelentős kockázati tényezője.

A degeneratív korongbetegségből származó 250 embernél szenvedő vizsgálatban a résztvevők 59% -a képes volt a halolaj helyettesíteni a nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszereket (NSAIDS).

A megfelelő adagolás a kiegészítő hatékonyságától függ. Egyes termékek tabletták formájában érkeznek, míg más gyártók olajként értékesítik az Omega-3-okat. Ezeknek a termékeknek a használatakor az embereknek mindig követniük kell a csomagolásra vonatkozó utasításokat.

Mint sok vényköteles gyulladásgátló gyógyszer, az omega-3 zsírsavak és a halolaj növeli a vérzés kockázatát. A vérzési rendellenességgel rendelkező és a vérhígítót szedő emberek nem használhatják ezt a kiegészítőt.

omega-3 zsírsavak online vásárolhatók.

2. Kurkumin

A kurkumin, amely a kurkuma aktív összetevője, a gyömbércsalád növénye. Az állatkísérletek azt sugallták, hogy ez elősegítheti a gyulladás csökkentését a sebgyógyulás felgyorsításában és akár a rák kockázatának csökkentésében.

A 2011-es tanulmány azt is megállapította, hogy a kurkumin segíthet csökkenteni az elhízással kapcsolatos anyagcsere-állapotok gyulladását. A kurkumin több gyulladásos utat változtatott meg, csökkentve az inzulinrezisztenciát, a hiperglikémiát és a hiperlipidémiát.

A kurkumin tipikus adagja napi háromszor 400–600 milligramm (mg).

Bár biztonságos alacsony NSAID -os kurkumin szedése, a magasabb dózisok növelhetik a vérzés kockázatát. A kurkumin növeli a vérhígító és a vérzési rendellenességben szenvedő emberek vérzésének kockázatát is.

A kurkumin online vásárolható.

3. Az S-adenozil-metionin

S-adenozil-metionin (SAM-E) olyan anyag, amelyet a test természetesen teremt. Fontos szerepet játszik a gének epigenetikus szabályozásában.

Az epigenetikus tényezők befolyásolják a génexpressziót és a viselkedést, egyes géneket be- vagy kikapcsolva, és megváltoztatva mások hatását.

Az orvosok néha azt javasolják a SAM-E-nek, hogy kezeljék a depresszió, az osteoarthritis és bizonyos májbetegségek tüneteit, mivel a gyulladás mindegyikében szerepet játszhat.

Egy maroknyi klinikai vizsgálat azt sugallta, hogy a SAM-E segíthet enyhíteni a különféle típusú artritiszhez kapcsolódó fájdalmat és gyulladást-néha, valamint az NSAID-k.

A megfelelő adagolás attól függ, hogy milyen állapotban van. Például:

  • Egy személy naponta kétszer 200–800 mg -ot vehet fel a fibromialgia miatt.
  • Egy személy naponta kétszer 800–1,600 mg -ot vehet a depresszióért.
  • Egy személy napi háromszor 600–1,200 mg -ot vehet az osteoarthritis miatt.

Sam-e sokféle kábítószerrel kölcsönhatásba léphet, így az emberek nem vehetik igénybe, hogy először orvoshoz forduljanak.

Magas adagokban a SAM-E hányást, hasmenést, gázt és hányingert okozhat, így az emberek nem haladhatják meg az ajánlott adagot.

sam-e kiegészítők online vásárolhatók.

4. cink

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a cink egy erős gyulladásgátló, amely támogathatja az immunrendszert és csökkentheti a gyulladás számos markerét.

A 2014 -es cikk szerint a cink csökkentette a gyulladást és az oxidatív stressz az idősebb felnőttek körében. Az oxidatív stressz kiváltja a gyulladást, és növelheti számos állapot, beleértve a rákot is.

cink szintén 66%-kal csökkentette a fertőzések arányát.

A cinkhiányban szenvedő emberek nagyobb valószínűséggel rendelkeznek artritiszben, ami a cinkhiány, a gyulladás és a fájdalom közötti kapcsolatot jelzi.

A cink -kiegészítők szokásos napi adagja 11 mg férfiak és 8 mg a nők számára. A napi több mint 40 mg vétel veszélyes lehet.

A cink kölcsönhatásba léphet a kalciummal, a diuretikumokkal és bizonyos antibiotikumokkal, tehát az embereknek beszélniük kell egy egészségügyi szolgáltatóval, mielőtt kipróbálnák ezt a kiegészítést.

A cink -kiegészítők online vásárolhatók.

5. Zöld tea

Az orvosok már régóta gyanították, hogy a zöld tea harcolhat a gyulladással, mert az emberek, akik több zöld teát fogyasztanak, alacsonyabb gyulladásos betegségek aránya.

A kutatások azt sugallják, hogy a zöld tea gátolhatja bizonyos gyulladásos vegyi anyagok előállítását. Ez elősegítheti a porcveszteség lassítását is, csökkentve az ízületi gyulladás tüneteit.

A legtöbb orvos azt javasolja, hogy naponta három vagy négy csésze zöld teát igyon, vagy naponta 300–400 mg zöld tea -kivonatot vegyen.

A zöld tea koffeint tartalmaz, tehát nem biztonságos azok számára, akik érzékenyek a koffeinre. A koffein gyomorproblémákat okozhat, például hasmenést.

Egyes vállalatok koffeinmentes zöld teát készítenek, de a kutatók még nem tudják, hogy az ilyen típusú zöld tea hatékony -e a gyulladás csökkentésére.

A zöld tea kivonat online vásárolható.

6. füstölt

boswellia serrata gyanta, vagy füstölgő, mind a gyulladást, mind a fájdalmat enyhítheti.

Ez segíthet csökkenteni a porcveszteséget és a fordított autoimmun tüneteket is. Ez egy gyors hatású kiegészítő, amely mindössze 5 nap alatt segíthet az osteoarthritis fájdalomban.

A szokásos adag egy olyan kivonat, amely 30–40% boswellinsavat tartalmaz, amelyet egy személy napi két -háromszor 300–500 mg dózisban vesz be.

A füstölt és a kurkumin kombinálása növelheti annak hatékonyságát, és néhány kutatás azt találta, hogy az emberek jobban tolerálják ezt a kombinációt, mint az NSAID DICLOFENAC.

A füstölgő általában biztonságos, kevés mellékhatással. Néhány ember azonban a gyomorfájdalomról és a gyomor -bélrendszeri problémákról, például a hasmenésről számol be.

füstölgő -kiegészítők online vásárolhatók.

7. A kapszaicin

A kapszaicin az az összetevő, amely meleg paprikát ad. A P -anyag, a kapszaicin kulcsfontosságú eleme, csökkentheti a test képességét a fájdalom érezésére és továbbítására.

Egyes kutatások azt sugallják, hogy a kapszaicin segíthet mind az ideg, mind az izomfájdalomban.

Több gyártó kapszaicin krémeket kínál, amelyeket az emberek közvetlenül a fájdalmas területeken alkalmazhatnak. A kapszaicin -kiegészítők is segíthetnek. Ismét az, hogy az ezeket vevő embereknek követniük kell a csomagolás útmutatásait.

A kapszaicin irritálhatja a bőrt és a szemét, ezért elengedhetetlen a kezek alapos mosása használat után.

A kapszaicin -kiegészítők online vásárolhatók.

8. A Cat’s Claw

A macska karom különféle Uncaria növényekből származik, köztük az Uncaria tomentosa és az Uncaria guianensis.

A kutatások azt sugallják, hogy a Cat karomja csökkentheti a gyulladás különféle formáit. Különösen hatékony a TNF-alfa, a test gyulladásos vegyi anyagának gátlásában.

Ha macska karomteát használ, akkor egy személy 1000 mg gyökérkéreg és 8 uncia víz arányát iszik. Ugyancsak biztonságos, ha kapszula formájában porként fogyasztható, 20–60 mg napi adagokban.

Bár a Cat’s Claw általában biztonságos, két esettanulmány azt sugallja, hogy veseelégtelenséget okozhat a lupusban szenvedő embereknél. Ez is émelygést okozhat, bár egyes tanulmányok azt sugallják, hogy ez elősegítheti az NSAID indometacin gyomorfájdalmát is.

A CAT karom -kiegészítők online vásárolhatók.

Egyéb opciók

A gyulladásgátló kiegészítők nem működnek mindenki számára. Szinte minden esetben ezeknek a kiegészítőknek időbe telik a gyulladás megfordítása.

Tehát azok az emberek, akiknek azonnali fájdalomcsillapításra szorulnak, érdemes kipróbálni más lehetőségeket, akár gyulladásgátló kiegészítők mellett, akár a helyett. Egyes lehetőségek a következők:

  • Tényköteles (OTC) gyulladásgátló gyógyszerek: Az olyan gyógyszerek, mint az ibuprofen, acetaminofen és az aszpirin, segíthetnek a gyulladással kapcsolatos fájdalomban. Csökkenthetik a közelmúltbeli sérülés duzzanatát is.
  • Vényköteles gyulladásgátló gyógyszerek: A vényköteles gyógyszerek széles köre segíthet a gyulladásban és a fájdalomban.
  • Gyulladáscsökkentő étrend: Néhány ember arra koncentrál, hogy olyan ételeket fogyaszt, amelyek csökkentik a gyulladást, míg mások elkerülik azokat, amelyek gyulladást válthatnak ki. A sült ételek, szóda, kifinomult szénhidrátok és a vörös hús gyulladást okozhat, míg a diófélék, áfonya, szamóca, olívaolaj, paradicsom és a leveles zöld zöldségek segíthetnek harcolni.

Összegzés

A természetes gyulladásgátló kiegészítők segíthetnek a testnek a fájdalom és a gyulladás elleni küzdelemben. Még megakadályozhatják a krónikus gyulladás hosszú távú szövődményeit, például a rákot.

Új gyulladásgátló kezelés, akár természetes kezelés kipróbálása előtt fontos, hogy konzultáljon orvoshoz. A természetes gyógymódok gyakran erős gyógyszerek, amelyek mellékhatásokat okozhatnak és kölcsönhatásba léphetnek más gyógyszerekkel.

dolgozásakor azonban csökkenthetik a vényköteles vagy tőzsdén kívüli gyógyszerek szedésének szükségességét.

  • Psoriatikus artritisz
  • Rheumatoid arthritis
  • Táplálkozás/étrend
  • Kiegészítő gyógyszer/alternatív orvoslás