8 Φυσικά συμπληρώματα για την καταπολέμηση της φλεγμονής

8 Φυσικά συμπληρώματα για την καταπολέμηση της φλεγμονής

Περιλαμβάνουμε προϊόντα που πιστεύουμε ότι είναι χρήσιμα για τους αναγνώστες μας. Εάν αγοράσετε μέσω συνδέσμων σε αυτή τη σελίδα, ενδέχεται να κερδίσουμε μια μικρή προμήθεια. Εδώ είναι η διαδικασία μας.

Η φλεγμονή είναι η απάντηση του σώματος στον ερεθισμό, τη μόλυνση και τον τραυματισμό. Η βραχυπρόθεσμη φλεγμονή προστατεύει το σώμα, ενώ η χρόνια φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμο πόνο και βλάβη, όπως στην αρθρίτιδα.

Αντιφλεγμονώδη φάρμακα βοηθούν στην καταπολέμηση του πόνου και της χρόνιας φλεγμονής.

Ωστόσο, αυτά τα φάρμακα δεν είναι ασφαλή για όλους και η εκτεταμένη χρήση μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές και παρενέργειες.

Ορισμένα φυσικά συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της φλεγμονής, αν και δεν λειτουργούν όλα τα συμπληρώματα για κάθε τύπο φλεγμονής.

Σε αυτό το άρθρο, περιγράφουμε μερικά από τα πιο αποτελεσματικά αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα που οι άνθρωποι μπορεί να επιθυμούν να προσπαθήσουν, ανάλογα με την αιτία της φλεγμονής τους.

1. ωμέγα-3 λιπαρά οξέα

ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι άφθονα σε λιπαρά ψάρια όπως το COD, είναι από τα πιο ισχυρά αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα.

Αυτά τα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση πολλών τύπων φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της αγγειακής φλεγμονής. Η αγγειακή φλεγμονή είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για καρδιακή νόσο και καρδιακή προσβολή.

Σε μία μελέτη 250 ατόμων με πόνο από εκφυλιστική ασθένεια δίσκου, το 59% των συμμετεχόντων ήταν σε θέση να αντικαταστήσουν το ιχθυέλαιο για μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα (NSAID).

Η δεξιά δοσολογία ποικίλλει ανάλογα με την ισχύ του συμπληρώματος. Ορισμένα προϊόντα έρχονται σε μορφή χάπι, ενώ άλλοι κατασκευαστές πωλούν ωμέγα-3 ως λάδι. Όταν χρησιμοποιείτε αυτά τα προϊόντα, οι άνθρωποι πρέπει πάντα να ακολουθούν τις οδηγίες στη συσκευασία.

Όπως πολλά αντιφλεγμονώδη φάρμακα συνταγών, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και ιχθυέλαιο μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Τα άτομα με αιμορραγικές διαταραχές και όσοι λαμβάνουν αραιωτικά αίματος δεν πρέπει να χρησιμοποιούν αυτό το συμπλήρωμα.

Ομέγα-3 λιπαρά οξέα είναι διαθέσιμα για αγορά online.

2. Η κουρκουμίνη

curcumin, η οποία είναι ένα δραστικό συστατικό στο κουρκούμη, είναι ένα φυτό στην οικογένεια τζίντζερ. Οι μελέτες σε ζώα έχουν δείξει ότι μπορεί να συμβάλει στη μείωση της φλεγμονής για την επιτάχυνση της επούλωσης των πληγών και ακόμη και τη μείωση του κινδύνου καρκίνου.

Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε επίσης ότι η κουρκουμίνη μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής από μεταβολικές συνθήκες που σχετίζονται με την παχυσαρκία. Η κουρκουμίνη άλλαξε αρκετές φλεγμονώδεις οδούς, μειώνοντας την αντίσταση στην ινσουλίνη, την υπεργλυκαιμία και την υπερλιπιδαιμία.

Μια τυπική δοσολογία κουρκουμίνης είναι 400-600 χιλιοστόγραμμα (MG) τρεις φορές την ημέρα.

Αν και είναι ασφαλές να λαμβάνετε κουρκουμίνη με χαμηλές δόσεις ΜΣΑΦ, οι υψηλότερες δόσεις μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο αιμορραγίας. Η κουρκουμίνη αυξάνει επίσης τον κίνδυνο αιμορραγίας σε άτομα που λαμβάνουν αραιωτικά αίματος και άτομα με αιμορραγικές διαταραχές.

Η κουρκουμίνη είναι διαθέσιμη για αγορά online.

3. S-αδενοσυλομεθιονίνη

s-αδενοσυλομεζονίνη (SAM-e) είναι μια ουσία που δημιουργεί το σώμα φυσικά. Παίζει σημαντικό ρόλο στην επιγενετική ρύθμιση των γονιδίων.

Οι επιγενετικοί παράγοντες επηρεάζουν την έκφραση και τη συμπεριφορά γονιδίων, μετατρέποντας ορισμένα γονίδια σε ή απενεργοποιούν και αλλάζουν την επίδραση των άλλων.

Οι γιατροί συνιστούν μερικές φορές το SAM-E να διαχειριστεί τα συμπτώματα της κατάθλιψης, της οστεοαρθρίτιδας και ορισμένων συνθηκών του ήπατος, καθώς η φλεγμονή μπορεί να διαδραματίσει κάποιο ρόλο σε καθένα από αυτά.

Μια χούφτα κλινικών δοκιμών έχουν υποδείξει ότι το SAM-E μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου και της φλεγμονής που σχετίζονται με διάφορους τύπους αρθρίτιδας-μερικές φορές καθώς και με ΜΣΑΦ μπορούν.

Η δεξιά δοσολογία εξαρτάται από την κατάσταση που έχει ένα άτομο. Για παράδειγμα:

  • Ένα άτομο μπορεί να πάρει 200-800 mg δύο φορές την ημέρα για ινομυαλγία.
  • Ένα άτομο μπορεί να πάρει 800-1.600 mg δύο φορές την ημέρα για κατάθλιψη.
  • Ένα άτομο μπορεί να πάρει 600-1.200 mg τρεις φορές την ημέρα για οστεοαρθρίτιδα.

Το SAM-E μπορεί να αλληλεπιδράσει με ένα ευρύ φάσμα φαρμάκων, οπότε οι άνθρωποι δεν πρέπει να το πάρουν χωρίς να συμβουλευτούν πρώτα έναν γιατρό.

σε υψηλές δόσεις, το SAM-E μπορεί να προκαλέσει εμετό, διάρροια, αέριο και ναυτία, έτσι ώστε οι άνθρωποι να μην υπερβαίνουν τη συνιστώμενη δόση.

Τα συμπληρώματα SAM-E είναι διαθέσιμα για αγορά online.

4. ψευδάργυρος

Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι ο ψευδάργυρος είναι ένα ισχυρό αντιφλεγμονώδες που μπορεί να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει αρκετούς δείκτες φλεγμονής.

Σύμφωνα με ένα έγγραφο του 2014, ο ψευδάργυρος μείωσε τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες σε ηλικιωμένους ενήλικες. Το οξειδωτικό στρες προκαλεί φλεγμονή και μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο πλήρους συνθηκών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου.

Ο ψευδάργυρος μείωσε επίσης τον ρυθμό λοιμώξεων κατά 66%.

Τα άτομα με ανεπάρκεια ψευδαργύρου είναι πιο πιθανό να έχουν αρθρίτιδα, υποδηλώνοντας μια σχέση μεταξύ ανεπάρκειας ψευδαργύρου, φλεγμονής και πόνου.

Η συνηθισμένη ημερήσια δοσολογία των συμπληρωμάτων ψευδαργύρου είναι 11 mg για τους άνδρες και 8 mg για τις γυναίκες. Η λήψη περισσότερων από 40 mg την ημέρα μπορεί να είναι επικίνδυνη.

Ο ψευδάργυρος μπορεί να αλληλεπιδράσει με ασβέστιο, διουρητικά και ορισμένα αντιβιοτικά, οπότε οι άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης πριν δοκιμάσουν αυτό το συμπλήρωμα.

Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου είναι διαθέσιμα για αγορά online.

5. Πράσινο τσάι

Οι γιατροί έχουν υποψιαστεί από καιρό ότι το πράσινο τσάι μπορεί να καταπολεμήσει τη φλεγμονή, επειδή οι άνθρωποι που ζουν σε περιοχές που καταναλώνουν περισσότερο πράσινο τσάι έχουν χαμηλότερα ποσοστά ασθενειών που σχετίζονται με τη φλεγμονή.

Η έρευνα υποδηλώνει ότι το πράσινο τσάι μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή ορισμένων φλεγμονωδών χημικών ουσιών. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην επιβράδυνση της απώλειας του χόνδρου, μειώνοντας τα συμπτώματα της αρθρίτιδας.

Οι περισσότεροι γιατροί συνιστούν την κατανάλωση τριών ή τεσσάρων φλιτζανιών πράσινου τσαγιού την ημέρα ή λαμβάνοντας 300-400 mg εκχύλισμα πράσινου τσαγιού καθημερινά.

Το πράσινο τσάι περιέχει καφεΐνη, οπότε δεν είναι ασφαλές για όσους είναι ευαίσθητοι στην καφεΐνη. Η καφεΐνη μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο στομάχι όπως η διάρροια.

Ορισμένες εταιρείες κάνουν το πράσινο τσάι που έχει αποσυνδεθεί, αλλά οι ερευνητές δεν γνωρίζουν ακόμα αν αυτός ο τύπος πράσινου τσαγιού είναι αποτελεσματικός για τη μείωση της φλεγμονής.

Το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού είναι διαθέσιμο για αγορά online.

6. Λιβάνι

Boswellia serrata ρητίνη ή λιβάνι, μπορεί να διευκολύνει τόσο τη φλεγμονή όσο και τον πόνο.

Μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της απώλειας του χόνδρου και της αντίστροφης αυτοάνοσης συμπτώματα. Πρόκειται για ένα συμπλήρωμα γρήγορης δράσης που μπορεί να βοηθήσει στον πόνο της οστεοαρθρίτιδας σε μόλις 5 ημέρες.

Η συνηθισμένη δοσολογία είναι ένα εκχύλισμα που περιέχει 30-40% boswellic οξέα, τα οποία ένα άτομο λαμβάνει δόσεις 300-500 mg δύο έως τρεις φορές την ημέρα.

Συνδυάζοντας το λιβάνι με κουρκουμίνη μπορεί να αυξήσει την ισχύ της και κάποια έρευνα έχει διαπιστώσει ότι οι άνθρωποι ανεχτούν αυτόν τον συνδυασμό καλύτερα από το NSAID diClofenac.

Το Frankincense είναι συνήθως ασφαλές, με λίγες παρενέργειες. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι αναφέρουν πόνο στο στομάχι και γαστρεντερικά προβλήματα όπως η διάρροια.

Τα συμπληρώματα Frankincense είναι διαθέσιμα για αγορά online.

7. Η καψαϊκίνη

Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό που δίνει ζεστές πιπεριές τη ζέστη τους. Η ουσία P, ένα βασικό συστατικό της καψαϊκίνης, μπορεί να μειώσει την ικανότητα του σώματος να αισθάνεται και να μεταδίδει πόνο.

Ορισμένες έρευνες υποδηλώνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να βοηθήσει τόσο με τον νεύρο όσο και τον μυϊκό πόνο.

Αρκετοί κατασκευαστές προσφέρουν κρέμες καψαϊκίνης που οι άνθρωποι μπορούν να εφαρμόσουν απευθείας σε επώδυνες περιοχές. Τα συμπληρώματα καψαϊκίνης μπορεί επίσης να βοηθήσουν. Και πάλι, οι άνθρωποι που λαμβάνουν αυτά πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες στη συσκευασία.

Η καψαϊκίνη μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και τα μάτια, οπότε είναι απαραίτητο να πλύνετε τα χέρια καλά μετά τη χρήση.

Τα συμπληρώματα καψαϊκίνης είναι διαθέσιμα για αγορά online.

8. Το νύχι της γάτας

Το νύχι της γάτας προέρχεται από διάφορα φυτά uncaria, συμπεριλαμβανομένων των uncaria tomentosa και uncaria guianensis.

Η έρευνα υποδηλώνει ότι το νύχι της γάτας μπορεί να μειώσει διάφορες μορφές φλεγμονής. Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αναστολή του TNF-alpha, μιας φλεγμονώδους χημικής ουσίας στο σώμα.

Εάν χρησιμοποιείτε τσάι νύχι της γάτας, ένα άτομο μπορεί να πιει αναλογία 1.000 mg φλοιού ρίζας σε 8 ουγγιές νερού. Είναι επίσης ασφαλές να καταναλωθεί ως σκόνη σε μορφή κάψουλας, σε ημερήσιες δόσεις 20-60 mg.

Αν και το νύχι της γάτας είναι γενικά ασφαλές, δύο αναφορές περιπτώσεων υποδηλώνουν ότι μπορεί να προκαλέσει νεφρική ανεπάρκεια σε άτομα με λύκο. Μπορεί επίσης να προκαλέσει ναυτία, αν και μερικές μελέτες υποδεικνύουν ότι μπορεί επίσης να βοηθήσει τον πόνο στο στομάχι από την NSAID ινδομεθακίνη.

Τα συμπληρώματα νυχιών της γάτας είναι διαθέσιμα για αγορά online.

Άλλες επιλογές

αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα δεν λειτουργούν για όλους. Σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, αυτά τα συμπληρώματα χρειάζονται χρόνο για να αντιστραφούν η φλεγμονή.

Έτσι, οι άνθρωποι που χρειάζονται άμεση ανακούφιση από τον πόνο μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν άλλες επιλογές, εκτός από ή αντί για αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα. Ορισμένες επιλογές περιλαμβάνουν:

  • Αντιφλεγμονώδη φάρμακα (OTC) (OTC): φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη, η ακεταμινοφαίνη και η ασπιρίνη μπορούν να βοηθήσουν στον πόνο που σχετίζεται με τη φλεγμονή. Μπορούν επίσης να μειώσουν το πρήξιμο ενός πρόσφατου τραυματισμού.
  • συνταγογραφούμενα αντιφλεγμονώδη φάρμακα: Ένα ευρύ φάσμα συνταγογραφούμενων φαρμάκων μπορεί να βοηθήσει στη φλεγμονή και τον πόνο.
  • Αντιφλεγμονώδης διατροφή: Μερικοί άνθρωποι επικεντρώνονται στην κατανάλωση τροφών που μειώνουν τη φλεγμονή, ενώ άλλοι αποφεύγουν εκείνους που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή. Τα τηγανητά τρόφιμα, η σόδα, οι εκλεπτυσμένοι υδατάνθρακες και το κόκκινο κρέας μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή, ενώ τα καρύδια, τα βακκίνια, οι φράουλες, το ελαιόλαδο, οι ντομάτες και τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της.

Περίληψη

Τα φυσικά αντιφλεγμονώδη συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν τον πόνο και τη φλεγμονή του σώματος. Μπορούν ακόμη και να αποτρέψουν μερικές από τις μακροπρόθεσμες επιπλοκές της χρόνιας φλεγμονής, όπως ο καρκίνος.

Πριν δοκιμάσετε μια νέα αντιφλεγμονώδη θεραπεία, ακόμη και φυσική, είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε έναν γιατρό. Οι φυσικές θεραπείες είναι συχνά ισχυρό φάρμακο που μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες και να αλληλεπιδρούν με άλλα φάρμακα.

Όταν λειτουργούν, ωστόσο, μπορεί να μειώσουν την ανάγκη λήψης συνταγογραφούμενων ή φαρμάκων OTC.

  • Ψωρωτική αρθρίτιδα
  • Ρευματοειδή αρθρίτιδα
  • Διατροφή/δίαιτα
  • Συμπληρωματική ιατρική/εναλλακτική ιατρική