A legjobb módszerek a sötét foltok megszabadulására a fekete bőrön

A legjobb módszerek a sötét foltok megszabadulására a fekete bőrön

Olyan termékeket is tartalmazunk, amelyekről úgy gondoljuk, hogy hasznosak az olvasóink számára. Ha ezen az oldalon található linkeken keresztül vásárol, akkor kis jutalékot kereshetünk. Itt van a folyamatunk.

A fekete bőrű emberek hajlamosak sötét foltokra, amelyek az arcon vagy a test más részén megjelenhetnek. A hiperpigmentáció ezen területei a napsugárzás eredményeként fordulnak elő, vagy általában a korábban gyulladt területen alakulnak ki.

Ebben a cikkben otthoni gyógyszereket és orvosi kezeléseket nézünk a fekete bőr sötét foltjain. Megvizsgáljuk a megelőzés módszereit is.

Sötét foltok fordulhatnak elő a fekete bőrön, amikor a bőr túltermeli a melanint. A melanin az az anyag, amely a bőr színét adja.

Azok a tényezők, amelyek a melanintermelést kiválthatják, magukban foglalják a napsugárzást és a hormonális változásokat, például a terhesség alatt bekövetkező eseményeket.

A sötét foltok a bőr gyulladásának vagy traumájának eredményeként is előfordulhatnak, például:

 • Bug -harapások
 • Cuts
 • Psoriasis és más bőrbetegségek
 • A bőrápolási termékekre adott reakció

Még a mindennapi bőrápolási gyakorlatok is hozzájárulhatnak a sötét foltok kialakulásához. A kemény súrolók, a gyantázás és a borotválkozás használata mind kisebb bőr traumát okozhat, ami a bőr változásaihoz vezet.

Hogyan lehet megszabadulni a sötét foltoktól

Az a kezelés, amelyet az ember megkövetel, a bőrtípusától és az elszíneződés súlyosságától függ. A sötét foltok általában nem ártalmasak, ezért nem feltétlenül kell kezelést keresni, hacsak nem találja őket zavarónak.

A kezelések magukban foglalják:

A „Várakozás és látás” megközelítés

Egyes esetekben a kezelés sem lehet a legjobb megoldás, mivel a foltok eltűnhetnek idő.

Például ez lehet a helyzet bizonyos típusú hiperpigmentáció esetén, amelyek a terhesség alatt, vagy a pattanás után megjelenő esetek esetén fordulnak elő. Időközben a

A napvédelem használata megakadályozhatja a foltok sötétebbé válását.

Az ok eltávolítása

Ha a elszíneződés egy bőrápolási termék vagy bizonyos gyógyszerek eredménye, akkor ezeknek a termékeknek a leállítása megakadályozhatja az új sötét foltok kialakulását.

Az Amerikai Dermatológiai Akadémia (AAD) szerint, amint egy személy eltávolítja a foltok okát, a meglévők általában 6–12 hónapon belül elhalványulnak. A napi fényvédő használata azonban fontos, hogy segítse a terület elhalványulását és megakadályozza a nap elsötétülését.

A sötétebb foltok azonban évekig is eltarthatnak. Ezekben a helyzetekben az orvosi kezelések vagy a bőr megvilágító termékei segíthetnek.

A mögöttes egészségügyi állapotok kezelése

A meglévő bőrbetegségek, például pattanások vagy psoriasis megfelelő kezelése valószínűleg segíti az új foltok megjelenésének megakadályozását.

Bármely sötét folt, amely ezeknek a körülményeknek köszönhetően már a bőrön van, idővel elhalványulhat.

fényvédő

A megfelelő napvédelem mindenki számára ajánlott, a bőrtípustól vagy a színtől függetlenül, ám a kutatások azt sugallják, hogy a napvédő felhasználása különösen alacsony a nem spanyol fekete emberek körében.

A nap ultraibolya (UV) sugarai felelősek a legtöbb sötét bőrfoltért. Az UV -sugarak felesleges melanintermelést váltanak ki, új területeket okozva a hiperpigmentációban és a meglévő területek sötétítésében.

Az AAD mindenkinek azt javasolja, hogy használjon fényvédőt, hogy:

 • Legalább 30
 • Védje az UVA és az UVB elleni napvédő tényezőt (SPF) Rays (a gyártók széles spektrumként címkézhetik)
 • Vízálló

egész évben.

A fényvédő érhető el a gyógyszertárakban és az interneten.

Természetes gyógymódok

Néhány ember azt állítja, hogy a természetes gyógymódok hatékonyan csökkenthetik a fekete bőr sötét foltjait. A legnépszerűbb gyógyszerek a következők:

 • Aloe Vera Gel
 • Zöld tea
 • citromlé
 • szója tej
 • Teafaolaj

Ugyanakkor nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ezek a természetes kezelések megvilágítják a hiperpigmentáció területeit. Néhányuk más bőrproblémákat is okozhat. Például a citromlé kiszáradhat és irritálhatja a bőrt.

Összességében azonban ezek a természetes termékek valószínűleg nem okoznak károkat, ha az emberek óvatosan használják őket.

bőrvilágító termékek

Számos termék áll rendelkezésre a pulton keresztül az egyenetlen bőrszín kezelésére. A legjobb eredmény elérése érdekében az embernek olyan bőrvilágítót kell választania, amely az alábbiak egyikét tartalmazza:

C -vitamin C

A C -vitamin erős antioxidáns. A bőrápolásról a kutatások azt sugallják, hogy megóvhatja a napkárosodást, növeli a kollagén szintjét, és csökkenti a melanin képződését a hiperpigmentáció megállítása érdekében.

Ugyanakkor nem világos, mennyire hatékony lehet az áramkészítmények rossz képessége a bőrbe való behatoláshoz.

C -vitamin szérumok érhetők el gyógyszertárakban és online.

A hidrokinon nagyon népszerű kezelés a sötét foltok számára. A C -vitaminhoz hasonlóan a melanintermelés gátlásával működik.

Hidrokinont tartalmazó krémek kaphatók recepttel.

kojic gigant rendelés további olvasmány sav

A kojicsav egy másik általános bőrvilágító.

Ez azonban kevésbé hatékony lehet, mint a sötét foltok más gyógyszerei. A melasma nevű hiperpigmentáció típusáról szóló tanulmány azt találta, hogy a 4% -os hidrokinon krém jobb és gyorsabb kezelés volt a hiperpigmentációnál, mint a 0,75% kojinsav krém.

Az emberek vásárolhatnak kojicsav -megoldásokat online vagy néhány gyógyszertárban.

differenciin gél

adapalene 0,1% gél (differenciin) egy tőzsdén kívüli kezelés, amely gyulladásgátló és segít megakadályozni a pattanások komedonjait.

A dermatológusok azt javasolhatják, hogy még egy ember bőrrengését és megkönnyítsék a sötét foltokat, a pattanások kitöréseinek megakadályozása mellett.

Orvosi kezelések

Ha az otthoni gyógyszerek nem segítenek megszabadulni a sötét foltoktól, akkor néhány ember érdemes megfontolni az orvosi kezeléseket.

Ezek káros reakciókat okozhatnak, ezért a legjobb, ha a kezelés előtt megvitatják az egyes lehetőségek előnyeit és hátrányait a bőrgyógyásznál.

Az orvosi kezelések a következők:

lézeres terápia

A lézeres terápia fénysugárral használja a hiperpigmentáció területeit.

A kutatások azt mutatják, hogy a lézerterápia hatékony és tartós eredményeket ad. Ez azonban drága, és többszörös üléseket igényel. Meggyújthatja a sötét foltok körülvevő bőrt, ha az orvos véletlenül megcélozza ezeket a területeket. Lehet, hogy a sötét folt helyett is könnyebb foltot eredményez.

Kémiai héj

A kémiai héjak hámlasztják a bőrt, de mélyebbre mennek, mint más folyamatok, például a mikrodermabrázió. Annak ellenére, hogy hatékonyak lehetnek, az erős kémiai héjak éghetik meg a bőrt, vagy akár további pigmentváltozásokat okozhatnak.

Ez a kezelés drága lehet, és egy személynek több munkamenetre lehet szüksége a észrevehető eredmények eléréséhez.

A

elkerülése érdekében az embereknek kerülniük kell a nagyon kemény kezeléseket a bőrön, mivel ezek bőrkárosodást és súlyos károkat okozhatnak a belső szervek számára.

Például néhány online forrás javasolja a folyékony fehérítő használatát sötét foltokon. Az embereknek soha nem szabad alkalmazni ezt a terméket a bőrre, mivel fájdalmas égési sérüléseket okozhat.

Fontos, hogy óvatos legyen a bőrvilágítók vásárlásakor, és elkerülje azokat, amelyek higanyt tartalmaznak, amelyek az összetevők listáján jelenhetnek meg:

 • Mergyelés
 • Mercuric
 • calomel
 • cinnabaris
 • Hydrargyri oxidum rubrum
 • QuickSilver

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) figyelmezteti, hogy a higanyt tartalmazó bőrvilágító szappanok és krémek okozhatják:

 • Vesekárosodás
 • Bőrkiütés
 • Bőr elszíneződése
 • hegesedés
 • A bakteriális és gombás fertőzések fokozott kockázata
 • Mentális egészséggel kapcsolatos kérdések, például szorongás, depresszió és pszichózis
 • Perifériás neuropathia ( idegkárosodás)

Végül a kozmetikai termékek higanyja a vízbe is kerül. Itt bejut az élelmiszerláncba, ami azt jelenti, hogy az emberek olyan halakat esznek, amelyek toxikus szintű higanyt tartalmaznak.

Megelőzés

Lehet, hogy nem lehet megakadályozni a fekete bőr sötét foltjait, különösen az öregedés és a hormonális változások miatt.

Ugyanakkor csökkenthetjük annak kockázatát, hogy fejlődjenek:

 • A fényvédő viselése legalább 30 SPF -vel, legalább 30
 • A fényvédő 2 óránként és gyakrabban úszás vagy izzadás után
 • Kerülje el a közvetlen napfényt 10:00 és 16:00 között.
 • A bőr napi hidratálása
 • Kerülje el a durva hámlasztó termékek használatát
 • A pattanások, a psoriasis és más körülmények kezelése azonnal
 • orvoshoz forduljon, ha ha orvoshoz fordul A fekete foltok a fogamzásgátló tabletták vagy más gyógyszerek eredményei

mikor kell megtekinteni a dermatológus

Azokat, akik sötét foltjaikat zavaróan találják meg, hogy dermatológus látják, dermatológus, Különösen akkor, ha az otthoni gyógyszerek nem érnek el kielégítő eredményeket.

Azoknak, akiknek olyan bőrbetegségei vannak, amelyek sötét foltok fejlődését váltják ki, fontolóra kell venniük a dermatológusnál egyeztetést a kezelési lehetőségek feltárása érdekében.

Összegzés

A sötét foltok gyakori probléma a fekete bőrűek számára. Ártalmatlanok, de néhány ember kozmetikai okokból szeretné kezelni őket.

Az otthoni gyógyszerek magukban foglalják a mögöttes ok kezelését és a bőrvilágítók használatát.

Ha ezek nem működnek, az emberek megbeszélhetik a lézerterápia vagy más kezelések lehetőségét dermatológussal.

 • Kozmetikai orvoslás/plasztikai sebészet
 • Kiegészítő gyógyszer/alternatív orvoslás

Az orvosi hírek ma szigorú beszerzési irányelveket tartalmaznak, és csak a szakértői áttekintett tanulmányokból származnak , tudományos kutatóintézetek, orvosi folyóiratok és egyesületek. Kerüljük a tercier referenciák használatát. Összekapcsoljuk az elsődleges forrásokat – beleértve a tanulmányokat, a tudományos referenciákat és a statisztikákat – az egyes cikkekben, és felsoroljuk azokat a cikkek alján található források szakaszban is. Többet megtudhat arról, hogyan biztosítjuk, hogy tartalmunk pontos és aktuális legyen a

szerkesztői politika elolvasásával.

Contents